Bale tillbaka efter skada – låg bakom Reals avancemang

Publicerad 2017-11-28

Tillbaka efter två månaders skadefrånvaro.

Då låg Gareth Bale bakom Reals Madrids båda mål när de gick vidare till åttondelsfinal i spanska cupen.

Den 26 september stod Gareth Bale för det första målet när Real Madrid bortaslog Borussia Dortmund med 3–1 i Champions League. I samma match blev walesaren skadad och han har varit borta från spel sedan dess.

Men i tisdagens returmatch i sextondelsfinalen av den spanska cupen hemma mot Fuenlabrada, som vanligtvis huserar i tredjeligan, gjorde Bale comeback.

Real Madrid hade 2–0 med sig från första mötet och tränare Zinedine Zidane ställde upp med en ung elva hemma på Santiago Bernabeu.

Efter 25 minuter var det Fuenlabrada som tog ledningen genom Luis Millas, och man var också mycket nära 2–0 i den andra halvleken.

Assist på första touchen

Ribban räddade dock Real Madrid när Cata Díaz nådde högst på en frispark och avslutade med pannan.

I den 62:a minuten byttes så Gareth Bale in för Real, och efter bara en minut på planen slog han en vacker yttersida in till Borja Mayoral som nickade in kvitteringen. Assisten var Bales första touch i matchen.

Sju minuter senare låg samma duo bakom 2–1. Gareth Bale avslutade då rakt på bortalagets målvakt och fick se Mayoral ta hand om returen.

Alvaro Portilla Suarez kvitterade till 2–2 för Fuenlabrada i den 89:e minuten, och Real Madrid är därmed vidare till åttondelsfinal med totalt 4–2.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se