Först klarade sig Leicester undan en straff.

Sedan tog succélaget ledningen mot Southampton.

Nu har skrällgänget kopplat ett rejält grepp om ligatiteln.

Tottenham tappade poäng mot Liverpool i går vilket gav Leicester ett läge att göra ett nytt ryck i Premier League-toppen.

Och den magiska säsongen fortsätter för skrällgänget.

Det var dock Southampton som började bäst. I den 31:a minuten kunde bortalaget ha fått straff efter att Sadio Mané kommit fri och rundat Kasper Schmeichel.

Men Danny Simpson stoppade målet med armen, domaren valde dock att fria.

– Han håller kvar armen, är min känsla. Men det är väldigt svårt hur man resonerar. Det är klart att han har en nytta av att ha kvar armen där, säger Viasats expert Pontus Kåmark.

Kort senare gjorde Leicester i stället 1-0 efter att Wes Morgan nickat in ledningsmålet.

– Jag har fått en del pikar av laget för att jag inte har gjort mål den här säsongen så det var skönt att tysta killarna. Det är bättre sent än aldrig och det var ett viktigt mål, säger Morgan enligt BBC.

”Fick gräva djupt”

Leicester hade två jättelägen till 2-0 i den andra halvleken. Först var Southampton nära att göra självmål, men Fraser Forster stod för en jätteräddning.

Bortalaget hade några kvitteringschanser, men det bästa läget fick Simpson. Backen hade öppet mål, men avslutade ändå på Forster.

Southampton ropade sedan på straff för hands med kvarten kvar, men återigen friade domaren.

– Fotboll måste ta bort regeln för straff om vi inte dömer straff för det där. Det är en handbollsmålvaktsräddning så där kan man inte få bete sig och gå fri. Där har de tur Leicester, säger Viasats expert Bosse Petersson som tycker att både situationerna var straff.

Leicester kunde dock hålla undan och tog femte 1-0-segern på de sex senaste matcherna. Nu har laget skaffat sig ett kanonläge i kampen om titeln när sex omgångar återstår.

– Vi såg att matchen i går slutade oavgjort och vi ville göra det mesta av chansen. Vi fick gräva djupt, men vi ville verkligen ha det i dag, säger matchhjälten Morgan.

Läs Wennmans krönika idag om Leicesters galna flyt – mot ”Titanic-giganterna”