Minutkaoset kostar Häcken guldgreppet

Uppdaterad 2012-10-28 | Publicerad 2012-10-27

Drömläget krossat på tre minuter och sex sekunder

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Det är tre minuter och sex sekunder som kan avgöra den allsvenska guldstriden.

Efter David Frölunds dråpliga självmål, Tom Söderbergs utvisning och Christoffer Källqvists tavla kan Häckens guldhopp vara släckt efter 1-2 mot Kalmar FF.

– Jag tycker det ska vara frispark. När jag kommer ner är det någon som puttar bollen ur händerna på mig, säger Källqvist.

Häcken ledde med 1-0, genom Dioh Williams, men hade också drabbats av två mycket tunga skador i matchen mot Kalmar. Martin Ericsson linkade av redan efter 25 minuter och med 66 minuter på klockan tvingades även skyttekungen Waris Majeed, kraftigt lindad runt vänster lår, lämna planen.

Minuter senare började sedan kaoset på Rambergsvallen.

Rasande på domaren

68:19 in i matchen nickade Abiola Dauda bollen över Christoffer Källqvist men träffade stolpen. David Frölund jagade intensivt hemåt men hann inte stanna, fick mycket dråpligt stolpreturen på sitt ben och styrde in 1-1.

69:40 fick sedan Kalmars målvakt Etrit Berisha chansen från straffpunkten efter att Tom Söderberg fällt Dauda och blivit utvisad. Källqvist räddade straffen men skulle kort senare ändå bli något av en syndabock.

71:25 var det nämligen dags igen. Kalmar slog en hög hörna som Källqvist tappade ner framför fötterna på Dauda som kunde slå in bollen i det öppna målet. Häckens 29-årige målvakt jagade rasande efter domaren Jonas Eriksson då han ansåg sig blivit ruffad men fick inget gehör från domarteamet.

– Det är två skitmål vi släpper in. Jag tycker det ska vara frispark på det andra målet. Det är en hög hörna, jag går upp oattackerad och när jag kommer ner är det någon som puttar bollen ur händerna på mig. Är det deras spelare är det solklar frispark, säger Källqvist.

Ledde serien

Häckens tränare Peter Gerhardsson var mer försiktig i sina kommentarer.

– Jag måste titta på det igen men det ser ut att vara individuella misstag som görs. Jag tycker att vi har kontroll. Men så är det i fotboll. Det är små saker som avgör. Jag har sagt det tusentals gånger att fotboll inte är rättvist. Så är det i dag, säger Gerhardsson till C More Sport.

Matchen slutade 1-2 och Häcken är nu två poäng efter Malmö FF, riskerar att passeras av Elfsborg samt få sällskap av AIK i den allsvenska tabelltoppen. En allsvenska göteborgarna dessutom kan tvingas avsluta utan både Martin Ericsson och Waris Majeed.

En rejäl scenförändring för laget som ledde serien inför omgång 28.

– Jag funderar bara på den här matchen. Det är det enda, säger Gerhardsson.