Barcelona föll utan Lionel Messi

Publicerad 2015-10-03

Ingen Lionel Messi - ingen Andres Iniesta.

Då slutade det med förlust för Barcelona – laget föll borta mot Sevilla med 1-2.

– Självklart saknar vi Leo och Andres. Men de är skadade, så vi kan inte skylla på det, säger Gerard Pique.

Lionel Messi gick sönder mot Las Palmas i ligan förra helgen, och Andres Iniesta skadade sig mot Bayer Leverkusen i Champions League.

Utan den duon kunde inte ”Barça” besegra Sevilla som jagade andra raka segern i ligan.

Dansken Michael Krohn-Dehli ordnade 1-0 till hemmalaget i början av andra halvlek, och bara minuter senare ökade Iborra på till 2-0.

Neymar nätade

Barcelona reducerade till 2-1 från straffpunkten – Neymar skickade in bollen i den 74:e minuten.

Men närmare än så kom inte Barcelona. Det blev en tung förlust.

– Det är alltid jobbigt att förlora matcher, men det är tuffare när man har så många målchanser, säger Ivan Rakitic.

Den förlusten betyder att ”Barça” är kvar på tredje plats i ligan, en poäng bakom Villarreal. ”De gula ubåtarna” har dock spelat en match färre än Barcelona.

Sämsta sifforna på 50 år

Den spanska storklubben har släppt in 20 mål på 12 matcher. Det är de sämsta siffrorna sedan säsongen 1964/65.

Det är första gången Sevilla-tränaren Unai Emery vinner mot Barcelona på 20 försök.

Real Madrid och Atlético Madrid har möjligheten att gå om i tabellen om något av lagen vinner morgondagens derby.