Uppdaterad 2015-10-05 | Publicerad 2015-10-03

Fortsätter målsuccén i ny laget

Martin Broberg säkrade allsvensk kontrakt för Örebro SK.

På nio matcher från start har Martin Broberg gjort åtta mål.

– Det har gått väldigt fort och bollarna har trillat in. Jätteskönt, säger han efter segern över Falkenberg.

Örebro SK har efter en tung vår och sommar fått en fin höst. I dag vann laget sin sjätte match i rad när Falkenberg besegrades med 2-1 (1-1).

Det innebär att det allsvenska kontraktet är säkrat med de 32 poäng som laget har nu.

En av anledningarna till alla sköna höstpoäng är Martin Broberg. Han kom från Djurgården i juli.

– Jag vet inte vad skillnaden är egentligen men jag har fått stort förtroende här av tränarteamet, säger Broberg till C More.

Att han fått vara skadefri är också en orsak. Det var också han som spelade fram till Örebros första mål mot Falkenberg, som innebar kvittering till 1-1.

Satte straffen säkert

Men det var Falkenberg som inledde målskyttet. Redan efter en och halv minut fick laget straff när Robert Åhman Persson fällde Godsway Donyou och FFF:s talang Gustaf Nilsson slog behärskat in bollen till höger om ÖSK-målvakten Jacob Rinne.

– Den gick ju i mål så då var det en bra straff, säger Gustaf Nilsson till C More.

Örebro kvitterade en stund senare via Karl Holmberg som enkelt kunde sätta Martin Brobergs inlägg. Samme Holmberg fick sedan chansen att göra 2-1. Anfallaren var helt ren men sköt över från två meters håll. Nordin Gerzics fina inspel förtjänade bättre.

– Det är ju så dåligt att det finns inte. Man kan inte missa målet från det läget, säger Karl Holmberg till C More.

Axén hyllade fansen

Men 2-1 kom i andra halvlek när Martin Broberg sökte skottläge. Skottet gick via Tibor Joza och ställde Otto Martler i mål.

– Det var ett bra anfall från början, säger han.

Efter matchen firade ÖSK med sina fans och tränaren Alexander Axén var där och tackade. Fansen har trott på ÖSK även när det gick tungt.

För Falkenberg väntar fortsatt poängjakt.

– Vi gör en helt okej match ändå, säger tränaren Hans Eklund.