Bara en poäng för IFK Norrköping

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-04-20

Tappade ledningen mot Giffarna

IFK Norrköpings väg tillbaka till allsvenskan har knappast gått spikrakt än så länge. Efter en inledande premiärförlust mot Assyriska (0–3) blev det bara 2–2 hemma mot Gif Sundsvall efter att man tappat ledningen två gånger om.

– Som i helhet är det inte bra, vi tappar ju poäng och det är jättejobbigt, sade Imad Khalili till TV 4 Sport.

IFK Göteborg

Han gav hemmalaget ledningen redan i nionde minuten, hade sedan ett par rejäla chanser att utöka ledningen i första halvlek. I stället kom sedan Sundsvalls kvittering i 55:e minuten genom Daniel Sliper. Bara två minuter senare kunde dock Khalili stötta in 2–2 när målvakten Fredrik Sundfors tappade bollen.

Med sex minuter kvar av matchen replikerade dock Norrköpings målvakt Nuredin Bakiu Sundsvallmålvaktens miss när han drog omkull Hannes Sigurdsson. Sigurdsson kunde sedan själv sätta 2–2-målet. I samband med straffsituationen skickades också Sundsvalls tränare Sören Åkeby upp på läktaren.

– Vi är alldeles för tama. Norrköping är mycket bättre än oss i första halvlek. Den är inte bra. Vi blev fega helt enkelt och vågade inte spela fotboll och hittade inga lösningar men vi ändrar i andra halvlek och det blev bättre, sade Åkeby.