Mållöst mellan Mjällby och BP

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-17

Med det allsvenska uppehållets stora cupstjärna, Moustafa El Kabir, avstängd har Mjällby väldigt svårt att göra mål. Mot Brommapojkarna hade man mycket boll, skapade många avslut men det var alltför dålig klass på dem.

De klara chanser man fick gjorde Kristoffer Nordfeldt i BP-målet bra och snabba utrusningar på och matchen slutade 0–0.

Mjällby var klart överlägsna redan före paus men då hade även BP några bra chanser. Olof Guterstam borde satt den nick han fick strax före halvtid.

Sista 45 minuterna utvecklades allt mer till en press mot Kristoffer Nordfeldt. Men BP, som låg lågt och försvarade sig klarade vad som uppenbarligen var målsättningen: en poäng.

I övrigt var det en typisk semestermatch med svagt tempo på den nyanlagda, blöta och tunga planen.

Ett bevis på det inte överdriva intensiteten var att Tobias Grahn, vid en snabb omställning, fick vänsterskon avsparkad i mitten av BP:s planhalva. Han stannade bollen, satte på sig skon och fortsatte upp sedan anfallet utan att någon av motståndarna försökte ta bollen.