Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-27

Andrej Arsjavin har haft en tung månad.

Men mot Aston Villa fick ”den lille tsaren” äntligen göra mål igen.

Och efter dagens 4-2-seger går Arsenal upp i ny serieledning.

Arsenal åkte på en blytung förlust mot Tottenham förra helgen efter att ha tappat en 2-0-ledning.

Mot Aston Villa kunde historien upprepat sig. Men hemmalaget kom aldrig närmare än en 2-3-reducering.

Andrej Arsjavin, som inte gjort mål i ligan sedan 28 augusti mot Blackburn, inledde målskyttet för Arsenal.

Ryssen fick bollen på vänsterkanten i den 39:e minuten, vek in i straffområdet och satte 1-0.

Bara fem minuter senare utökade Samir Nasri till 2-0 med en snygg volley.

Arsenal darrade

Sju minuter in i den andra halvleken reducerade Villas Ciaran Clark till 1-2 med sitt första mål i Premier League.

Men Arsenals svar kom snabbt.

Tre minuter senare fick Chamakh ett instick och hann dit med en tå på bollen. Med 20 minuter kvar fick Clark Arsenal att darra rejält när han gjorde sitt andra mål i matchen.

Men Arsenal lyckades hålla tätt bakåt den här gången och på tilläggstid säkrade 18-åringen Jack Wilshere segern med sitt första Premier League-mål.

Arsenal kan därmed titulera sig serieledare.

En serieledning som de dock kan bli av med redan i kväll om Manchester United tar tre poäng mot Blackburn.