Chelsea närmar sig United

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-06

Toppstriden allt hetare

Toppstriden lever i Premier League. I allra högsta grad. Manchester United fick bara 2–2 borta mot Middlesbrough och nu är det endast tre poäng ned till jagande Chelsea.

Manchester United spelade stundtals ren propagandafotboll i den första halvleken. Mästarna visade upp ett rörligt och snabbt passningsspel och hemmalaget hade svårt att fånga upp United-spelarna med Cristiano Ronaldo i spetsen. Att det var portugisen som slog till i den 10:e minuten var ingen överraskning.

Inspelet från vänster kom från Michael Carrick och Ronaldo kunde lätt slå in 0–1. Då såg United ut att gå mot en enkel seger, men Middlesbrough och Afonso Alves ville annorlunda. Hans kvittering störde planerna för United som tappade mycket av sitt spel. När sedan snön började falla så föll United också ur ramen något.

Tung skada för United

Alves 2–1-mål följdes av ännu en olycka när Rio Ferdinand haltade av med en skada. Jobbigt för United med tanke på att Nemanja Vidic saknas sedan tidigare. Serieledarna bet dock tillbaka och när Ji-Sung Park hittade Wayne Rooney i straffområdet var det kvitterat med en kvart kvar att spela.

Därefter började en våldsam jakt på ett segermål, men Middlesbrough höll undan. Resultatet innebär att det nu bara skiljer tre poäng mellan ledande United och tvåan Chelsea. Arsenal, som igår bara fick 1–1 hemma mot Liverpool, är nu fortfarande bara fem poäng bakom United. Toppstriden lever.