PSG nya fiasko – efter Monacos chockinledning

Publicerad 2023-02-11

Tidigare i veckan åkte man ur franska cupen efter en skrällförlust mot Marseille.

Ligamötet borta mot Monaco slutade med en ny chockförlust för de franska mästarna när man föll med 3–1.

Då vädjade PSG-spelarna om fansens fortsatta stöd.

– Vi kommer att behöva er, säger Presnel Kimpembe.

När det vankas stormöte i Champions League nästa vecka är det ett allt annat än formstarkt PSG som kommer till spel.

Det står klart efter att laget åkt på sina andra förlust den här veckan. Dessutom saknades storstjärnorna Kylian Mbappé och Lionel Messi i mötet mot Monaco, på grund av skadeproblematik.

Bad om ursäkt till fansen

Efter 3–1-förlusten mot Monaco valde backen Presnel Kimpembe att konfrontera de egna fansen på läktaren. Förutom att be om ursäkt för lagets svaga insats passade 27-åringen även på att be supportrarna om deras fortsätta stöd inför nästa veckas stormatch mot Bayern München i Champions League.

– Vi kommer att behöva er. Tisdag på hemmaplan, då behöver vi er, sa backen enligt EuroFoot.

Matchen mot Monaco kunde inte ha startat mycket sämre för Parislaget, som kom i underläge direkt efter att Aleksandr Golovin rullat in 1–0 för hemmalaget. Då hade bara fyra minuter gått av matchen.

14 minuter senare kom nästa chock för parisarna, när Wissam Ben Yedder utnyttjade gästernas slarviga försvarsspel och satte 2–0.

Ben Yedder skulle sedan sätta sitt andra mål för dagen när han fastställde slutresultatet fram till 3–1 på tilläggstid i den första halvleken.

16-årige supertalangen nätade

Ljusglimtarna var få för PSG i matchen. Undantaget var dock lagets 16-åriga stjärnskott Warren Zaïre-Emery som reducerade till 1–2 i den 39:e minuten.

Parislaget leder alltjämt Ligue 1 med sju poängs marginal ner till just Monaco – som i och med dagens vinst är ny serietvåa.

På tisdag ställs PSG mot Bayern München i åttondelsfinal i Champions League.