Bänkad på grund av tillökning i familjen.

Men Lionel Messi blev ändå hjälte i toppmötet med Atlético Madrid.

Den nyblivne tvåbarnspappan hoppade in och frälste Barcelona.

Lionel Messi trivs bra mot Atlético Madrid. Det visade han i maj när han sköt ligatiteln till Barcelona i 1-0-vinsten på Vicente Calderon.

Han var bänkad i kvällens stormatch i Madrid på grund av att han och Antonella Roccuzzo fick parets andra son i går. Argentinaren behövde dock bara 17 minuter för att bli hjälte.

– Det finns ingen som Messi. I går blev han pappa och han har inte kunnat träna med oss. Sedan går han bara ut och vinner matchen åt oss. Han är bäst i världen, säger ytterbacken Sergi Roberto enligt Sport.

Första ligamålet för Messi

Jordi Alba skickade in en passning i straffområdet och Luis Suarez skarvade snyggt vidare till Messi. Med en vänster yttersida stötte han in 2-1. 28-åringen firade med att sätta tummen i munnen och peka rakt fram. Det var hans första ligamål den här säsongen.

Det var mållöst i paus. Men i början av andra halvlek fick Atlético Madrid en fin start.

Tiago spelade fram Fernando Torres i djupled och via stolpen tryckte spanjoren in 1-0.

Fyra minuter senare kom kvittering.

Drömmål av Neymar

Barcelona fick frispark strax utanför straffområdet och Neymar bjöd på ett hårt skott med en fin båge som gick över muren och in till 1-1 bredvid Jan Oblak i Atlético Madrids mål.

I och med segern tar Barcelona över serieledning i La Liga. Laget toppar på nio poäng, två före Real Madrid som körde över Espanyol tidigare i kväll.