Marta hjälte – och utbytt med blödning

Publicerad 2015-11-12

Marta låg bakom Rosengårds 3–1-seger i Champions League, men lämnade planen skadad.

Nu lämnar klubben positiva besked inför returen.

– Det var bara en säkerhetsåtgärd att byta ut henne, säger sportchefen Therese Sjögran.

Rosengård drog en bra lottning till åttondelsfinalen av Champions League. De svenska mästarna ställdes mot italienska Verona och visade i första matchen att de klarade att bära favoritskapet.

På bortaplan sköt Marta 0–1 efter sex minuter bakom Veronas svenska målvakt Stéphanie Öhrström.

Åkte ut mot Wolfsburg

Hemmalaget kvitterade en stund senare efter en rörig situation i straffområdet, men Rosengård gick till paus i ledning 1–2 sedan Sofie Junge Pedersen nickat in Martas hörna.

I andra halvlek fick Marta en smäll på foten. Hon linkade av plan, tydligt plågad, och såg från bänken att Verona hade en bra kvitteringschans i Michela Ledris långskott.

Men matchens sista mål gick också till svenskorna. Sara Björn Gunnarsdottir drygade ut till slutresultatet 1–3, vilket ger FCR ett ypperligt läge i torsdagens retur i Malmö.

Direkt efter matchen rådde tveksamheter om Marta skulle kunna spela på torsdag, men senare under kvällen ger Therese Sjögran en optimistisk prognos.

Målet är kvartsfinal

– Hon fick en smäll rätt över vaden. Det blev som en blödning. Men det var bara en säkerhetsåtgärd att byta ut henne, säger sportchefen.

Hur bedömer du er insats annars?

– Det är skitbra med så många bortamål, men vår insats är sådär.

I fjol nådde Rosengård kvartsfinal i Champions League, där Nilla Fischers Wolfsburg blev för svåra. Den här säsongen är målsättningen satt på samma nivå, vilket laget ser ut att ha ordnat redan i den första åttondelsfinalen.

– Vårt mål har hela tiden varit kvartsfinal, men får man en bra lottning där kan hända vad som helst. Nu ska vi vinna matchen på torsdag först, sedan får Klas (Tjebbes, klubbchef) åka ner och ordna en bra lottning igen, säger Therese Sjögran.