Samtidigt: femte raka segern och tunga poäng

Det positiva?
Tre tunga poäng och femte raka segern.
Det negativa?
Manchester United drog på sig säsongens 44:e skada.

Manchester United tog ledningen redan i den 12:e minuten. Hemmabacken Jose Fonte bredsidade obetänksamt hemåt mot målvakten Fraser Forster, men uppfattade inte att Robin van Persie lurpassade i närheten. Holländaren snodde åt sig bollen och lirkade skickligt in 1-0 till bortalaget.

– Det var lite av en chansning. Jag hade lite tur där, även om man förtjänar det, säger målskytten.

Därefter gick det mesta fel för bortalaget. I den 18:e minuten drog Chris Smalling på sig en skada. Mittbacken linkade av och ersattes av Jonny Evans. Ett otursförföljt Manchester United har nu dragit på sig hela 44 (!) skador under inledningen av Premier League-säsongen.

Pelle kvitterade

Skadan fick bortalaget ur balans, och Southamptons intensiva spel skapade stor oreda i Uniteds försvar. Efter en halvtimme kunde Graziano Pellé kvittera. Ett virrigt motståndarlag fick inte undan bollen i eget straffområde och italienaren högg rappt i straffområdet. Halvsekunden senare låg den i nätet bakom David de Gea.

– Vi spelade inte så bra, och det var lite slarvigt, men vi kämpade hårt. I slutet snodde vi åt oss poängen, säger Robin van Persie.

Southampton dominerade bollinnehavet även efter paus. Men med 20 minuter kvar var det United som avgjorde. Wayne Rooney skickade in en överlång inläggsfrispark mot den bortre stolpen.

Femte raka segern

Robin van Persie tog en snabb löpning i rätt yta, och styrde iskallt in segermålet förbi Forster med vänsterfotens utsida.

– Jag har känt mig stark de senaste veckorna. Nu ska det bara fortsätta så här, säger holländaren.

De tre poängen betyder att Manchester United går om både West Ham och Southampton, och klättrar därmed upp på en tredjeplats i tabellen. Det här var klubbens femte raka seger.

– Vi är verkligen på väg uppåt. Nu ser vi fram emot att möta Liverpool, säger Robin van Persie.