Uppdaterad 2016-04-07 | Publicerad 2016-04-06

PSG och Manchester City spelade 2–2

PARIS-STOCKHOLM. Målskytt – för femte Champions Leauge-matchen i rad.

Det var en klen tröst för Zlatan Ibrahimovic.

Svensken brände en straff och en frilägeschans när PSG och Manchester City spelade 2–2 i den första kvartsfinalen.

– Jag fick göra ett mål, men skulle ha gjort två till. Det är sådant som händer, sa 34-åringen när Sportbladet träffade honom i natt.

KARTLÄGGNING: Zlatans entourage – 18 nyckelpersoner

Han gjorde mål i båda åttondelsfinalerna mot Chelsea, precis som i de avslutande gruppspelsmatcherna mot Malmö FF och Sjachtar Donetsk.

Mot Manchester City slog han till på nytt, Zlatan Ibrahimovic.

PSG låg under med 0–1 när Joe Hart i slutet av första halvlek slog en inspark till mittfältaren Fernando, som sökt sig till straffområdeslinjen. Brassen såg inte att Zlatan närmade sig bakifrån och när han skulle passa bollen vidare satte PSG:s svenske anfallsjätte fram högerfoten så att bollen ändrade riktning, in i mål.

– Jag pressar högt och sträcker fram foten i  vinkel, så att den går mot mål om den träffar. Och det gjorde den. Jag fick göra ett mål, men skulle ha gjort två till, säger Zlatan Ibrahimovic när Sportbladet träffar honom i den mixade zonen på Parc des Princes.

Hade fler målchanser

Visst, Zlatan saknade inte chanser i den första halvleken, men City-målvakten gick åt rätt håll när han fick möjligheten från straffpunkten. När ”Ibra”, framspelad av Thiago Motta, på nytt ställdes öga mot öga med Hart sköt han över.

– Jag missar en straff och har en bra chans direkt efter.  Så länge du är på plats och får chansen behöver jag inte vara orolig, säger Zlatan Ibrahimovic.

I stället tvingades han se Kevin De Bruyne ge Manchester City ledningen åtta minuter före pausvilan. Men PSG kvitterade som sagt genom Zlatan Ibrahimovic. Joe Hart visste inte om han skulle skratta eller gråta när han hämtade bollen bland maskorna.

PSG förde spelet

Halvtidsresultatet var, sett till bollinnehav och antalet målchanser, allt annat än logiskt och rättvisa skulle skipas. En kvart in på andra halvlek utnyttjade PSG en hörna. Hart lyckades inte hålla Edinson Cavanis nick, och Adrien Rabiot höll sig framme och tryckte in returen. Ett par minuter senare var Zlatan ytterst nära att dryga ut ledningen till 3–1, man hans nick stoppades av ribban.

Fernandinho fixade 2-2

Lyckan blev dock kortvarig. I den 72:a spelminuten lyckades inte PSG-spelarna rensa undan ett inspel från Bacary Sagna, som tog sig fram på högerflanken. Bollen sökte sig, via Cavani, fram till Fernandinho, som fastställde slutresultatet till 2–2.

– Vi gjorde för många enkla misstag. Normalt sett gör vi inte de misstagen, och normalt spelar vi mycket bättre. Vi kändes oorganiserade i dag, vilket vi inte brukar vara, säger Zlatan Ibrahimovic.

Statistiken talar för City

I returmötet, som spelas i Manchester på tisdag, får PSG klara sig utan både David Luiz och Blaise Matuidi, som drog på sig varningar och är avstängda.

Det är inte det enda som talar för City. Statistik från Uefa berättar att bortalag som når 2–2 i första mötet i en europacup tar sig vidare i 79,4 procent av fallen.

– Vi ska inte upprepa misstagen och vara mer organiserade, säger Zlatan Ibrahimovic.