Leonardo Ulloa kvitterade på straff.

Rött kort, straff emot sig och på väg mot första förlusten sedan 14 februari.

Då räddade Leicester poäng på matchens sista spark.

– Jag är så glad för laget, säger straffhjälten Leonardo Ulloa i Viasat.

Det var en talande bild av Leicester Citys säsong som komprimerades ner till de första tjugo minuterna av mötet med West Ham. Först hade man marginalerna med sig när Cheikhou Kouyatés nick styrdes stolpe, stolpe ut av Kasper Schmeichel.

Sedan var det dags för ligaledarnas adelsmärke när en snabb kontring gick via stjärnorna Riyad Mahrez och N'Golo Kanté till spjutspetsen Jamie Vardy.

En distinkt vänsterträff borrade han in till höger och 1-0-ledningen var ett faktum.

– Det är så otroligt mycket kvalitet i den omställningen. Det är världsklassfotboll, säger Ola Andersson i Viasat.

Straffade av Carroll

Men för en gångs skull höll inte 1-0 för Leicester.

Anledningen stavades återigen Jamie Vardy. För det var när skyttekungen försökte förstärka och fixa en straff som han i stället åkte på sin andra varning av domare Jonathan Moss och visades ut.

West Ham skapade en del halvchanser men kvitteringen dröjde till 84:e minuten när Andy Carroll fick chansen från straffpunkten. Det var ett till synes lätt fall från West Hams Winston Reid i duell med Wes Morgan som övertygade Moss att peka på elvametaren.

Inhopparna räddade ligaledarna

Och bara två minuter senare kom även 1-2 genom Aaron Cresswell som med ett välplacerat skott överlistade Schmeichel.

Det såg ut att bli avgörande, i synnerhet som straffvädjan när Robert Huth föll i offensivt straffområde kort senare lämnades utan bifall.

Men Leicester reste sig – ännu en gång.

I matchens absolut sista sekunder vräkte Andy Caroll omkull inhopparen Jeffrey Schlupp och Moss pekade på straffpunkten ännu en gång.

En annan inhoppare, Leonardo Ulloa, förvaltade den med matchens sista spark Därmed drygar man ut serieledningen till åtta poäng inför Tottenhams möte med Stoke imorgon.

– Jag är så glad att jag kunde hjälpa laget, säger Ulloa.

Lagkamraten Danny Simpson hyllade truppens kampvilja:

– Man vet aldrig med det här laget, vi kommer alltid slåss hela vägen till slutet.

Andy Carroll var inte alls nöjd med straffbeslutet:

– Jag tycker nte alls det är straff, jag sticker inte ut benet utan han springer på mig. Jag tror domaren försökte jämna ut det. Han ger dem ett rött kort och oss en straff, säger han.