Den belgiske mittfältaren låg bakom samtliga mål hemma mot Bournemouth.

– Så bra som Kevin De Bruyne var i dag var det faktiskt länge sen jag såg en enskild Premier League-spelare, säger Sportbladets Erik Niva.

4–0 i Champions League i onsdags – samma siffror idag.

Manchester City går som det berömda tåget i Premier League och har full pott, 15 poäng, efter fem omgångar.

Hemma mot Bournemouth fortsatte Pep Guardiolas succéinledning i klubben – något han till stor del kan tacka en viss belgisk mittfältare för.

Precis som i derbyt mot Manchester United förra veckan var det Kevin De Bruyne som tog på sig huvudrollen.

Iheanacho fortsatt effektiv

Redan efter en kvarts spel ringde det bakom målvakten Artur Boruc efter att Jack Wilshere i sin första match från start för Bournemouth tryckte ned Nolito utanför straffomådet.

Fram klev De Bruyne som fräckt drog frisparken under muren och rakt in i mål.

25-åringen var dock inte nöjd där och hade ett finger med i spelet i nästan allt offensiv väg.

I den 25:e minuten spelade han snyggt fram Raheem Sterling som i sin tur var osjälvisk och passade fram Kelechi Iheanacho som tryckte in 2–0 i öppet mål. 19-åringen visade därmed återigen prov på sin effektivitet då målet var hans tionde i Premier League på blott 14 avslut på mål.

I andra halvlek var det nigerianens tur att bjuda tillbaka till Sterling ram till 3–0 – men återigen var det De Bruyne som var regissören bakom anfallet och fixade ytterligare en "hockeyassist".

Rött kort på Nolito

Belgaren avslutade dagsverket med att spela fram nyförvärvet Ilkay Gündogan som satte 4–0 i minut 66 innan han senare byttes ut.

– Visst, det är Bournemouth hemma, inte den tuffaste matchen – men jag tycker han var sensationell. I stort sett felfri, avgörande, tar rätt beslut i alla lägen, spelar på en hög svårighetsnivå och har ändå en felprocent som nästan är noll. Han var helt fenomenal, säger Erik Niva i Viasatstudion.

Helt tillfreds skulle dock managern Pep Guardiola inte få lämna Etihad Stadium.

När matchen sedan länge var avgjord hamnade Nolito i en uppgörelse med Adam Smith och måttade en panna mot högerbackens huvud.

Domaren Jonathan Moss tvekade inte och visade direkt upp det röda kortet.