Slår nu larm mot rökningen i PSG

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Det röks en del shisha i Zlatan Ibrahimovics PSG, enligt l'Equipe.

Inför cupfinalen mot Lorient hade någon av spelarna satt igång brandlarmet i ett hotellrum.

– Shisha är mycket starkare än cigaretter och framförallt så vet vi inte vad som finns i det. Så det finns en risk att spelarna får i sig preparat som är förbjudna, säger läkaren Fabrice Bryand till l'Equipe.

Serge Aurier stängdes av i februari. Via Periscope såg man ytterbacken röka shisha (vattenpipa) och förolämpa flera av spelarna och tränaren Laurent Blanc.

Han verkar dock inte vara den enda som röker shisha i PSG eller inom fotbollen. Franska l'Equipe har publicerat en artikel där de skriver om den växande trenden inom sporten.

Brandlarmet gick på hotellet

Den 19 april gick brandlarmet på Sofitel Quiberon, ett femstjärnigt hotell. Brandlarmet sattes igång efter att en spelare i PSG rökt shisha i ett av rummen, uppger den franska tidningen. Det var samma dag som PSG vann finalen i franska cupen mot Lorient.

I'Equipe skriver att PSG har upplevt det här problemet i flera säsonger. Carlo Ancelotti, som var tränare för Laurent Blanc, var förvånad över att spelarna höll på att röka vattenpipa.

– Precis som i samhället växer det här problemet inom fotbollen, säger Fabrice Bryand, tidigare läkare i FC Nantes och franska fotbollslandslaget, och fortsätter:

”Mycket starkare än cigaretter”

– Shisha är mycket starkare än cigaretter och framförallt så vet vi inte vad som finns i det. Så det finns en risk att spelarna får i sig preparat som är förbjudna.

Det finns hälsorisker med produkterna, som även är beroendeframkallande.

– Alla klubbar måste ta tag i det här, det är en låga. Rökning bör förbjudas från och med nu, det borde skrivas i spelarkontrakten, säger en icke namngiven president i en klubb i Ligue 1.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.