Nordkorea fick jubla två gånger mot Grekland.

Trodde ni att Nordkorea skulle bli en slagpåse i VM?

Då kanske ni får tänka om.

I kväll spelade de överraskande oavgjort mot Grekland.

För första gången sedan 1966 ska Nordkorea i sommar vara med i VM. Men det är få, om ens någon, som tror att laget ska ha någon chans mot motståndarna i grupp B, Brasilien, Elfenbenskusten och Portugal.

Men när laget i kväll träningsmatchade mot Grekland visade de att de inte tänker ge sig utan kamp.

Snygg kvittering

Trots att Grekland redan i den andra minuten gjorde 1–0 genom Kostas Katsouranis blev det ingen grekisk seger. Jong Tae-Se kvitterade 22 minuter senare med ett mäktigt högerskott från straffområdeslinjen ribba in.

Redan fyra minuter in i den andra halvleken gjorde den store hjälten från EM 2004, Angelos Charisteas, 2–1 och många trodde nog att matchen var avgjord.

Men Jong Tae-Se kvitterade blott tre minuter senare, vilket blev matchens sista mål.

Nyttig erfarenhet

Greklands förbundskapten Otto Rehhagel såg matchen som en nyttig erfarenhet.

– Vi valde den här motståndaren eftersom de har en spelstil som liknar Sydkoreas. Vi måste vara noggranna eftersom de var noga förberedda och disciplinerade.