Fler spanska mål än 19 av lagen i La Liga

Galna statistiken efter Chelseas seger

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2017-12-26

Bueno, Chelsea!

Efter Álvaro Moratas och Marcos Alonsos fullträffar har Chelsea nu gjort totalt 20 ”spanska mål”.

Fler än 19 av lagen i La Liga.

Chelsea hade fyra spanska spelare i startelvan mot Brighton.

Samtliga var inblandade i målen.

I den 46:e minuten spelade César Azpilicueta fram Álvaro Morata till 1-0. Det var sjätte gången den här säsongen som Azpilicueta hade assist på ett Morata-mål.

Alonso öser in mål

I den 60:e minuten kom nästa ”spanska mål”.

Cesc Fàbregas slog en hörna som Marcos Alonso nickade in till 2-0. Det var Alonsos elfte mål sedan han kom till klubben och under den perioden har ingen annan försvarare varit lika målfarlig.

Matchen slutade 2-0 till Chelsea.

Galen statistik

Målen gör också att ”The Blues” kan stoltsera med ett minst sagt udda rekord. Enligt Opta Joe är man nämligen uppe i totalt 20 ”spanska mål” – flest av samtliga lag i Europas fem största ligor.

Bara Real Sociedad – som ju spelar i La Liga – har gjort lika många.

Inte ens Athletic Bilbao – som bara har en enda icke-spansk spelare i truppen – har lika många mål. De har nämligen bara gjort 18 hittills i La Liga.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se