Publicerad 2013-07-26

Akpom och Oxlade-Champerlain.

Arsenal var illa ute i träningsmatchen mot Urawa Red Diamonds.

Då klev Chuba Akpom fram.

17-åring satte 2–1-målet med tio minuter kvar att spela och säkrade Gunners fjärde raka seger.

Arsenal fortsätter att imponera på försäsongen. I dag kom London-lagets fjärde raka seger. Men den satt hårt inne.

J-League-laget Urawa Red Diamonds stod upp länge och väl. Efter en jämn första halvlek, där Theo Walcott bland annat träffade stolpen, inledde Lukas Podolski målskyttet i början på andra.

Urawa kvitterade kort därefter genom Englands-bekantingen Yuku Abe som på volley satte 1–1 bakom Lukasz Fabianski.

Tufft motstånd väntar

Spelet fortsatte att bölja fram- och tillbaka, men när ingen mer rutinerad spelare kunde avgöra tog en 17-åring saken i egna händer.

Urawa slarvade i försvarsspelet och Chuba Akpom stal bollen och rullade in 2-1, vilket visade sig bli dagens sista nätrassel.

Arsenal vann för fjärde gången på raken och avslutade Asien-vistelsen på bästa tänkbara sätt. Nästa helg väntar Emirates Cup på hemmaplan – där Arsene Wengers mannar ställs mot Napoli och Galatasaray.