Hammarby tog en viktig seger med 4–2 borta mot Malmö FF.

Men nu vet du.

På grund av, eller kanske tack vare, mängder av skador och avstängningar fick 20-åringen i dag chansen från start borta mot Malmö FF.

Innermittfältaren – som kom från Haningealliansen inför förra säsongen och blev överskriven från Hammarbys talanglag till A-laget under sommaruppehållet – fick en drömstart på sin allsvenska karriär.

”Jag hade tur”

I den 36:e minuten, bara någon minut efter att Malmö kvitterat till 1–1, drog Gaete till direkt på Louay ”Lolo” Chankos väl avvägda hörna från höger. Volleyskottet med högerfoten var ingen kanon, men desto mer välriktat. Bollen studsade i mål bakom en maktlös Jonas Sandqvist i målet.

– Jättekul. ”Lolo” sa faktiskt att han skulle lägga bollen där på nästa hörna. Den kom perfekt, det var bara att klippa till, säger Gaete till Canal plus.

– Jag hade tur. Jag hade ett läge på träningen, men det skottet gick över.

Tavla av Sandqvist

Om sin egen insats säger Gaete:

– Det är jobbigt, det är lite skillnad från division två, men de hjälper mig hela tiden. Jag har tappat några onödiga bollar, men det är bara att jobba på.

Strax före paus utökade Charlie Davies till 3–1 med sitt andra mål för dagen. Davies höll starkt ifrån sig Markus Halsti och tryckte in bollen i nät.

I andra halvlek utökade David Johansson till 4–1 när Jonas Sandqvist svarade för en jättetavla och släppte bollen förbi sig. Ola Toivonens reduceringsmål på frispark var vackert, men hjälpte föga.