”Trivs verkligen”

Uppdaterad 2012-06-01 | Publicerad 2012-05-30

Första landslagsmålet på ett år för Fernando Torres

Trots dålig form och ett stukat självförtroende tog Fernando Torres plats i Spaniens EM-trupp.

Mot Sydkorea tackade anfallaren för förtroendet – och gjorde sitt första landslagsmål på ett år.

– Fernando trivs verkligen i landslaget, säger förbundskaptenen Vicente del Bosques.

Trots endast sex ligamål den gångna säsongen togs ändå Chelseas anfallare Fernando Torres, 28, ut i Vicente del Bosques EM-trupp.

Uttagningen väckte viss uppståndelse då målsprutor som Roberto Soldado, 27, lämnades utanför laget trots 27 mål och en stark säsong för Valencia.

Nickskarv i krysset

Men i kväll tackade Torres för del Bosques förtroende när han sköt 1–0 mot Sydkorea i landskampen som spelades i schweiziska Bern. Målet, en nickskarv i krysset på Benat Etxebarrias perfekta inlägg, var Torres första för Spanien sedan den 4 juni i fjol då han nätade mot USA.

– Fernando uppskattar verkligen att spela i landslaget. Han är mycket lycklig, säger Vicente del Bosques enligt AP.

Chile i genrepet

Do-Heon Kim kvitterade Spaniens ledning strax före halvtid med ett mäktigt skott från distans.

Men via två snabba mål efter paus av Xabi Alonso (straff) och Santiago Cazorla lade Spanien grunden segern vars slutresultat fastställdes till 4–1 genom Alvaro Negredo i den 80:e minuten.

Den 3 juni möter Spanien Kina i genrepet inför EM. Då ansluter nio spelare från Barcelona och Athletic Bilbao.