Derbykross i Madrid

Publicerad 2015-02-07

Atlético vann med 4-0

Madridderbyt blev en ensidig historia. Atlético Madrid kunde besegra serieledande Real Madrid med förkrossande 4-0.

– Det här är en stor seger för fansen, säger Tiago i CMORE.

För sjätte gången den här säsongen ställdes Atlético och Real Madrid mot varandra. Det blev det sjätte derbyt där Real Madrid gick av planen utan seger.

Tredjeplacerade Atlético kunde ta ledningen efter 14 minuters spel. Detta sedan Mario Mandzukic bröstat ner ett inlägg och spelat bak bollen till Tiago. Den portugisiske mittfältaren klippte till direkt och fick se Iker Casillias i Real Madrids mål fumla in bollen. Dessförinnan hade hemmalaget fått byta ut Koke redan efter åtta minuter. Dennes ersättare, Saúl Niguez skulle snart utöka ledningen för Atlético.

Nära två cykelsparkar

I den 18:e minuten slog Guilherme Siqueira ett inlägg som 20-årige Niguez kunde göra ett riktigt konstmål på - detta sedan han gjort en cykelspark som gick via stolpen in. Därmed kunde den unge spanjoren utöka hemmalagets ledning till 2-0.

– Vi gav inte Real Madrid chansen, säger Tiago i CMORE.

I den andra halvleken skulle Antoine Griezmann utöka till 3-0. Griezmann, som tidigare i matchen även han varit ytterst nära att sätta en cykelspark, kunde enkelt peta in bollen från nära håll. Detta sedan Arda Turan lyft in bollen till Saúl Niguez. Spanjoren nickade i sin tur vidare bollen till den 23-årige fransosen.

Skiljer fyra poäng

Mario Mandzukic faställde sedan slutresultatet till 4-0 - i den 89:e minuten. Detta sedan han nickat in ett inlägg från Fernando Torres.

– Det var en väldigt vacker eftermiddag, säger Tiago.

"Marängerna" mäktade bara med fyra skott på hela chansen - varav inte ett enda på mål.

Segern var, enligt Infostrada, den största för Atlético i derbyt sedan 1987.

Genom den förkrossande segern kunde Atlético Madrid krympa avståndet till ledande Real Madrid - nu skiljer blott fyra poäng huvudstadslagen åt. Däremellan placerar sig Barcelona - som har en match mindre spelad.

– Det här är en stor seger för fansen - som de sent kommer att glömma, säger Tiago efter matchen.