"Vilda västern" när IFK missade straff

Uppdaterad 2015-10-20 | Publicerad 2015-10-19

Spektakulär första halvlek: "Norrköping behöver kyla ner sig"

BORÅS/STOCKHOLM. IFK Norrköping hade kunnat rycka i guldstriden.

Men efter en drömstart mot Elfsborg missade Christoffer Nyman både ett friläge och en straff.

Istället satte Elfsborg en straffspark direkt efter och vann till slut med 3-2.

– Rena vilda västern, sa Hasse Backe om den första halvleken i C More.

IF Elfsborg

IFK Norrköping fick en drömstart på bortamatchen mot Elfsborg – ett lag som Norrköping har svårt mot.

Alhaji Kamara nickade snyggt in 1-0 redan i den 12:e minuten.

Bara tre minuter senare hade Christoffer Nyman ett gyllene läge att utöka ledningen när han tråklade sig förbi Elfsborgsförsvaret och kom helt fri med Kevin Stuhr Ellegaard.

Men skottet var löst, och gick rakt i famnen på Elfsborgskeepern.

Istället kvitterade hemmalaget bara minuterna senare när unge talangen Arber Zeneli vände bort IFK-kaptenen Andreas Johansson.

Och ett piggt Elfsborg skulle fortsätta.

"Allt eller inget"

Viktor Claesson behövde bara fem minuter innan 2-1 kom.

Då skulle Christoffer Nyman få chans till revansch.

Adam Lundqvist fällde Nikola Tkalcic och Nyman tog hand om straffen – men sköt i stolpen.

– Ett mål där hade betytt jättemycket, men jag tycker ändå att vi kommer tillbaka väldigt bra i den här matchen, säger Nyman till Sportbladet.

När Christopher Telo sedan gjorde en liknande fällning bakifrån, som Lundqvist, på Marcus Rohdén fick Elfsborg en straff. Viktor Claesson var iskall och gjorde 3-1 med sitt andra mål i matchen.

– Norrköping spelar lite som om det är allt eller inget. Laget behöver kyla ner sig, sa experten Jens Fjällström i C More.

Matchen slutade 3-2 till Elfsborg efter att strålkastarljusen på delar av arenan slocknat.