Eskilstuna bortaslog Kopparbergs/Göteborg med 3-1

Umeå har fortsatta problem på hemmaplan.

På söndagen kom fjärde hemmaförlusten mot Kif Örebro.

Lisa Dahlkvist sänkte hemmalaget med ett mål och en assist.

Umeå IK avslutade våren med seger borta mot Kopparbergs/Göteborg och och oavgjort mot Piteå IF.

Men den uppåtgående formen höll inte i sig över uppehållet.

I förra omgången blev det förlust mot Linköping med 1-2, och idag inkasserade Umeå fjärde förlusten på hemmaplan den här säsongen.

Michael satte 1-0 i 55:e

Första halvlek bjöd på många chanser, framförallt för Örebro, men målen uteblev.

Men tio minuter in i andra spräckte Sarah Michael nollan. Lisa Dahlkvist frispelade Michael med en långboll som hon enkelt satte efter att Malin Reuterwall i mål missbedömt situationen.

Dahlkvist stängde sedan matchen genom att själv nicka in 2-0 en frispark från Marina Petersson Engström.

I och med de tre poängen får Örebro lite häng lagen på den övre halvan av tabellen, medan Umeå ligger kvar på en tiondeplats i tabellen.

Eskilstuna bortaslog Kopparbergs/Göteborg

Eskilstuna gick upp på en andraplats i tabellen efter vinst med 3-1 mot Kopparbergs/Göteborg på Valhalla IP.

Men det var hemmalaget som började bäst.

Lieke Martens sköt in efter tio minuter, men sedan var det bara Eskilstuna för resten av halvleken. Olivia Schough, Louise Quinn och Vaila Barsley gjorde ett mål vardera.

Andra halvlek slutade mållös, och Eskilstuna kunde åka hem med tre poäng.