Frälste Valencia – inför Gary Neville

Publicerad 2015-12-05

La Liga-ledande Barcelona var minuter från en ny seger.

Då frälste Santi Mina sitt Valencia med ett vackert avslut och nya tränaren Gary Neville fick se sitt lag spela 1-1 hemma mot Barcelona.

Det var Valencias blott andra avslut på mål. Men det räckte för att skaka om serieledande Barcelona och se till att ta en poäng i lördagens hemmamatch.

Luis Suarez hade gjort 1-0 i den 59:e minuten och ett stabilt Barcelona såg ut att gå mot tre poäng. Men i den 86:e minuten kom läget. Paco Alcácer fick bollen, spanjoren plockade ner den, vände runt och hittade Santi Mina som sedan dundrade in kvitteringen.

Neville på läktaren

Manchester United-legendaren Gary Neville blev i veckan klar som ny tränare för Valencia. Engelsmannen befann sig på läktaren när hans nya lag chockade Barcelona och tog poäng. Imorgon tar Neville själv över rodret och på onsdag gör han sin första match som tränare i Champions League-mötet mot Lyon.

Suarez kan stängas av

Barcelonas anfallsess gjorde sitt trettonde mål för säsongen efter att ha sprungit ifrån Abdennour på högerkanten och tryckt in ledningsmålet intill den första stolpen.

Men uruguayanen hamnade samtidigt i nytt blåsväder.

I början av den andra halvleken satte Suarez medvetet dobbarna i Aymen Abdennours fot. Valencia-försvaren blev rasande men ingen av domarna upptäckte stämplingen och Suarez gick ostraffad ur händelsen.

Nu återstår det att se om stjärnan blir straffad i efterhand.