Fick spela vidare – trots två gula kort

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-05-06

Mattias Jonson gjorde sina första minuter för säsongen när Djurgården spelade 1-1 mot Gais.

Men det var inte veteranens comeback som stod i fokus efter matchen.

I stället handlade det mesta om domaren Tobias Mattsson - som lät Dif-backen Petter Gustafsson spela vidare. Trots två gula kort.

Mattias Jonson blev stor hjälte när han i höstas säkrade Djurgårdens allsvenska kontrakt i kvalstriden mot Assyriska.

Under årets upplaga av allsvenskan har 36-åringen störts av en vadskada, men i kväll kunde han göra sitt första inhopp för säsongen.

Drömmål på halvvolley

I den 70:e minuten byttes Jonson in till stående ovationer. Han ersatte då Kasper Hämäläinen, som gett Djurgården ledningen i första halvlek.

Det var efter kvarten spelad som finländaren slagit till med ett riktigt drömmål - 1-0 på halvvolley.

– Ja, jag är förvånad själv. Jag tänkte först att jag skulle ta emot bollen, men den studsade så bra, säger Hämäläinen till PPV.

Gaisspelarna var inte nöjda med första halvlek, men i andra halvlek kvitterade Wanderson direkt.

När så Mattias Jonson klev in på planen var ställningen alltså 1-1. Jonson snackade till sig ett gult kort i den 85:e minuten i en match där domaren Tobias Mattsson hade en hel del att göra.

Axén: Vi är klart bättre

Så mycket att han till och med glömde bort vilka spelare han varnat.

När Petter Gustafsson fick ett gult kort i slutminuterna missade Mattsson hade Djurgårdsbacken redan varnats - och lät honom spela vidare. Det tog två minuter innan det röda kortet åkte fram.

Gais jagade 2-1 efter utvisningen, men 1-1 stod sig till slutsignal.

– Vi är klart bättre än de. I andra halvlek kommer jag inte ens ihåg att de hade någon målchans, säger Gaistränaren Alexander Axén.