117:e målet i den 17:e minuten i tröja nummer 17

Publicerad 2017-12-29

Napoli utökar ledningen i Serie A efter tre poäng mot Marcus Rohdéns Crotone.

Marek Hamsik gjorde matchens enda mål – och såg till att bättra på sitt eget rekord.

Slovakens 117:e mål för klubben kom i den 17:e minuten i tröja nummer 17.

Det blev kanske ingen sprakande målfest men Napoli lyckades till slut få med sig tre poäng hem till Neapel efter 1–0 borta mot Crotone.

Marcus Rohdén fanns med från start i hemmalaget. Men Marek Hamsik stal showen inledningsvis när han bättrade på sitt klubbrekord i den 17:e minuten efter att ha lämnats fri att avlossa ett skott inne i boxen. Det var slovakens 117:e mål för klubben, nu två fler än Diego Maradonas tidigare rekord.

Napoli behöll 1–0-ledningen i paus, men Crotone kom ut med ny energi lagom till den andra halvleken. Målvakten Pep Reina fick sträcka ut både en och två gånger för att stoppa hemmalagets framfart. Bland annat hade Adrian Stoian ett bra läge när han sköt tätt utanför stolpen.

Fyra poängs ledning

Det ska tilläggas att Napoli också hade ett flertal möjligheter att utöka sin ledning. Både Lorenzo Insigne och José Callejon fick på två bra avslut men Alex Cordaz i Crotone-målet stod emot.

Tre nya poäng innebär att Napoli utökar avståndet ner till Juventus i tabellen. Klubben är nu fyra poäng före ”Den gamla damen” som dock har en match mindre spelad.