Mathias Ranégie hade många anledningar att vara glad efter matchen.

– Jag får väl vara nöjd, säger han.

Häcken är en besvikelse i allsvenskan så här långt.

Det kan man inte säga om Mathias Ranégie.

Ledde innan matchen

Inför kvällens match, borta mot Trelleborg, var han i delad skytteligaledning med åtta mål på elva matcher.

När matchen var avslutad var han i ensam skytteligatopp. Han gjorde nämligen tre mål på Vångavallen. Två av dem i den första halvleken.

Det första kom drygt åtta minuter in i dem första halvleken då en stark Ranegie tryckte undan Joakim Nilsson och Peter Abelsson i Trelleborgs straffområde och sedan satte 1–0.

En knapp kvart senare var det dags igen. Josef Karlsson slog då en fin passning som Ranégie var fint framme på och styrde in.

Kunde gjort fler i första

2–0 var ställningen efter halva matchen, och Ranégie var nöjd.

– Jag får väl vara nöjd med två mål på en halvlek. Det är väl godkänt, sade han till Canal Plus, trots att han hade lägen för fler mål.

Fler mål skulle det bli.

I den 86:e minuten skulle Abelsson nicka bort bollen, men Ranegie hann till bollen före TFF-försvararen. Ranégie var då helt fri med Viktor Noring och hade inga problem att sätta sitt tredje mål för dagen, vilket innebar 4–1 för Häcken.

4–1 blev även slutresultatet, vilket innebär att Häcken avancerar till tionde plats i tabellen, och petar ner Trelleborg till plats nummer elva.

”Ranegie riktigt, riktigt bra”

Vem som var den store matchvinnaren rådde det ingen som helst tvekan om.

– Ranégie var riktigt, riktigt bra i dag. Han har sett oerhört pigg ut i veckan så det var inte så överraskande att han skulle smälla in några i dag, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson till Canal Plus.

Även Trelleborgs tränare Alf Westerberg var mycket imponerad av Ranégies insats.

– Han är väldigt stark. Vi har svårt att komma åt honom under hela matchen, säger han till Canal Plus.