Pizzaros skada öppnar för Avdic

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-14

Nyförvärvet kan få göra sin första match från start

Avdic.

Werder Bremens anfallsstjärna Claudio Pizarro lämnade planen skadad under söndagens match mot Hannover 96.

Nu kan en plats i startelvan finnas ledig för svenske Denni Avdic i krislaget.

Klubben från norra Tyskland har de senaste åren varit ett topplag och slutade trea förra säsongen. Förväntningarna på klubben är som vanligt höga, men efter fiaskot i Champions League och kräftgången i ligan börjar det nu se riktigt illa ut.

I söndags tog Werder Bremen emot Hannover 96 på Weserstadion. I matchens 26:e minut ryckte sig Didier Ya Konan förbi Michael Silvestre och avslutade behärskat vid bortre stolpen.

Per Mertesacker nickade in kvitteringen för hemmalaget i den 50:e minuten. Lite senare linkade peruanen Claudio Pizarro av planen och ersattes av Denni Avdic.

Tung uppgift för Avdic

Det blev inget succéinhopp för nyförvärvet från Elfsborg och matchen slutade 1–1. Anfallsstjärnan Pizarro räknas som en av lagets viktigaste spelare men ser ut att bli borta runt tio dagar enligt de första prognoserna.

Om Denni Avdic får ersätta anfallaren i nästa veckas derby mot Hamburg återstår att se. Lagets tränare Thomas Schaaf är dock imponerad av svenskens framsteg på träningarna.

– Jag har följt honom noggrant och han börjar se ut att komma i form, även hans anfallsspel ser allt bättre ut, säger Schaaf till tyska Kreiszeitung.

Avdic var inför matchen en kandidat för startelvan, och var given som inhoppare när Pizarro gick av skadad. Svenskens insats den halvtimme han spelade var dock ganska uddlös.