Den spanska ligafotbollen skakas av en ny rasistskandal.

Real Madrid-stjärnan Roberto Carlos tvingades utstå otäcka verbala påhopp i mötet med Deportivo La Coruna.

Via högtalarna vädjade domaren till publiken om att visa respekt för spelarna.

Real Madrid-stjärnan Roberto Carlos fick utstå verbala påhopp.

Mötet Deportivo-Real Madrid hade bara pågått i nitton minuter när domaren Jose Losantos Omar kände sig tvungen att tillfälligt stoppa matchen.

Otäcka påhopp

Via arenas högtalarsystem vädjade han om att publiken skulle lugna sig och visa spelarna repsekt - ett uttalande som enligt spansk radio var direkt riktat på hemmafansens otäcka påhopp på Roberto Carlos.

Efter ett turbulent avbrott fortsatte spelet - men Real hade redan förlorat matchen. Albert Luque drog dit 1-0 i den 8:e minuten och Francisco Pavon orsakade ett självmål i den 13:e.

- Vi orkade inte i dag. Vi släppte in två tidiga mål och lyckades inte kämpa oss tillbaka, sa Madrid-målvakten Iker Casillas.

"Inte över än"

Både Real och Barcelona verkade lida av baksmälla efter veckans tuffa Champions League-matcher, även Barca tappade poäng (1-1) borta mot jumbon Numancia.

Med 13 omgångar kvar leder Barcelona ligan, åtta poäng före Real.

- Det här är inte över än. Det är fortfarande mycket kvar att spela om och mycket kan hända, säger Casillias.