Nya skandalscener efter 2–1-segern

Real Madrids mirakelvänding hemma mot Villarreal räddar spänningen i La Liga.

Storbråket i slutet kan dock stå klubben dyrt.

Zinedine Zidane knuffade bort Quique Alvarez och drog på sig ett rött kort.

Utvisad. Domaren Bernardino Gonzalez Vazquez visar ut Real Madrids franske stjärna Zinedine Zidane och Villarreals lagkapten Quique Alvarez efter ett bråk på övertid i det heta La Liga-mötet.

Domaren Bernardino Gonzalez Vazquez hamnade tidigt i hetluften på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid, i matchens 39:e minut tyckte hemmafansen att försvarsbjässens Walter Samuels glidtackling träffade boll och inte spelare i straffområdet men Vazquez satte pipan till munnen och dömde straff.

Barcelona-lånet Juan Riquelme klev fram och drog in 1–0 bakom Iker Casillas.

I det läget såg Reals väg tillbaka milslång ut, men hårt prövade tränaren Wanderley Luxemburgo behöll lugnet och såg i anda halvlek sitt lag successivt växa och få bättre grepp om händelseutvecklingen på planen.

Chanser skapades – och kvitteringen kom.

I den 70:e minuten dansade Zinedine Zidane förbi sin bevakning på vänsterkanten och hittade med ett perfekt avvägt chippinlägg Ronaldo vid den bortre stolpen.

Jose Reina var helt överspelad och nicken gav Real segervittring.

Minuten senare kom en smäll som kunde ha stoppat den jakten:

Walter Samuel, som orsakade straffen i första, drog på sig sitt andra gula kort och skickades av planen under vilda Real-protester.

Med tio man på planen vägrade dock stjärnbygget att vika ned sig och bara tre minuter senare trycktes vinstmålet in. Ronaldo, som gått omkull i straffområdet men rest sig igen, snappade upp en boll i utkanten av boxen och spelade snett inåt bakåt där Michel Salgado mötte perfekt och bredsidade in 2–1.

72 485 lyckliga hemmafans jublade, men i den femte övertidsminuten bröt ett stort bråk ut som kan stå klubben dyrt i det fortsatta racet om La Liga-titeln. Villarreals lagkapten Quique Alvarez vilda tacklingsförsök på Reals Raul Gonzalez fick känslorna att koka över hos Zinedine Zidane.

Den franska stjärnan tog tag i Quique Alvarez och ett stort tumult bröt ut mellan flera spelare i båda lagen.

Flaskor och andra föremål ven in från läktarhåll och en fly förbannad Zidane försökte gång på gång att prata med domaren, medan David Beckham höll bort den franske stjärnan.

Både Zidane och Alvarez visades ut och viktige mittfältsmotorn Zidane är enligt tv-uppgifter nu avstängd i nästa match.

FOTNOT. Real är nu tre poäng bakom Barcelona. Barca, som har en match mindre spelad, möter Malaga borta på söndagen.