Fortsatt tufft för Åtvidaberg

Uppdaterad 2015-07-13 | Publicerad 2015-07-11

Hallingström: "Jag är besviken."

Hemmalagets drömstart hjälpte inte.

Gefle kvitterade till 1-1 i 80:e minuten, och Åtvidaberg är hopplöst kvar i botten.

– Det är bara att ladda om, annars är det kört, säger Daniel Hallingström till CMore.

Alla matcher är måstematcher för Åtvidaberg, som parkerar i botten av tabellen med bara sex inspelade poäng. Bara ett lag har klarat sig kvar i Allsvenskan trots så få poäng efter 14 omgångar. Det var Hammarby som lyckades med den bedriften 1994.

Mål i andra minuten

Hemmalaget fick en riktig drömstart på Kopparvallen.

En och en halv minut in i matchen sprang Simon Skrabb igenom Gefleförsvaret och överlistade Emil Hedvall i målet efter en fin pass av Kristian Bergström.

Några minuter senare var Bergström själv nära att göra 2-0, men skottet gick några centimeter utanför.

I 40:e minuten hade Johan Oremo ett jätteläge efter en rörig situation framför Åtvidabergs mål, men Henrik Gustavsson stod för en jätteräddning.

Första halvlek var händelserik och det kunde ha blivit fler mål åt båda hållen.

Åtvidaberg såg ut att gå mot seger

Andra halvlek var betydligt lugnare och Åtvidaberg såg ut att gå emot en efterlängtad trepoängare.

Men i 80:e minuten nickade Dioh Wiliams in bollen fint framspelad av Johan Bertilsson.

Gefle jagade segern i sluminuterna, men matchen slutade 1-1.

– Det gick snabbt när de fick sitt första mål, men vi kämpade på och satte tryck, säger Dioh Wiliams  till Cmore och fortsätter:

– Det var skönt att göra målet. Det var länge sedan. Det var viktigt för laget.

Hallingström var inte lika nöjd efter matchen.

– Vi spelar rätt dåligt i första, men leder. I andra spelar vi bra, men förlorar. Det är fotboll. Jag är besviken nu, men det är bara att ladda om, annars är det kört, säger Hallingström.

Åtvidaberg har nu spelat 11 matcher utan seger, och avståndet till lagen ovanför växer.

Betyg: Åtvidaberg-Gefle