Efter bråket – Suarez avstängd två matcher

Publicerad:

FOTBOLL

Straffas för derbybråket

1 av 2 | Foto: TT

Luis Suarez hamnade i bråk i derbyt mellan Barcelona och Espanyol.

Nu straffas han för dispyten i spelartunneln.

Det spanska fotbollsförbundet stänger av stjärnan i två matcher.

Det var i cupmatchen mellan de katalanska rivalerna Barcelona och Espanyol som det hettade över. Barcelona vann matchen med klara 4-1, men efter matchen snodde Luis Suarez rubrikerna efter ett bråk i spelartunneln. Spanska medier rapporterade att anfallaren riskerade att straffas för händelsen och domaren Martinez Munuera skrev i sin domarrapport att han provocerade motståndarna.

”Efter matchen, när spelarna hade gått in i spelartunneln, stod Barcelonas nummer nio, Luis Suárez uppe vid omklädningsrummen och väntade på att Espanyols spelare skulle komma upp för trappan. Han skrek, vid upprepade tillfällen, att: ”Jag väntar få er! Kom bara! Ni är helt värdelösa”. Agerandet föranledde en konfrontation mellan de båda lagen och säkerhetsvakter tvingades ingripa”, skrev domaren i rapporten, enligt spanska medier.

Straffas med avstängning

Nu står det klart att spelaren också bestraffas. Det spanska fotbollsförbundet har tagit beslutet att stänga av Luis Suarez i två matcher för incidenten. Det betyder att han kommer att missa cupreturen mot Espanyol nästa vecka. Barcelona har dock meddelat på sin hemsida att de tänker överklaga beslutet, då de anser att stjärnan inte provocerade motståndarlaget.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.