Djurgården fick revansch direkt

Publicerad 2016-03-01

Besard Sabovic.

Ett reservbetonat Djurgården fick revansch efter helgens Svenska Cupen-förlust mot Syrianska, då Åtvidaberg besegrades med 2-0 i ett derby-genrep.

Seon-Min Moon och Amadou Jawo blev målskyttar i en match då Besard Sabovic, 18, visade att han vill spela derbyt mot Hammarby på söndag.

Med Mathias Ranegie, Marcus Hansson, Jonathan Augustinsson och Une-Larsson nya på skadelistan ställde Djurgården upp med ett reservbetonat lag i dagens träningsmatch mot Åtvidaberg. Djurgården var ute efter revansch efter helgens Svenska Cup-fiasko, då det blev förlust med 0-1 mot Syrianska.

Åtvidaberg skapade inledningsvis de bästa målchanserna men ju längre den första halvleken led tog Djurgården över. Men trots ett stort bollinnehav hade gästerna svårt att skapa någonting. När man väl skapade något skedde det via den unga, bolltrygga, mittfältaren Besard Sabovic, och via den pigga yttern Moon.

Djurgården fick till slut utdelning för speldominansen efter cirka 20 spelade minuter, men det krävdes en ordentlig bjudning från Åtvidaberg. Seon-Min Moon sköt från långt håll mitt på målvakten Gustav Jansson, som lyckades tappa bollen in i mål och Djurgården hade en 1-0 ledning i halvtid.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match, de är bra i början men sen kontrollerar vi matchen. För min egen del var det väl helt okej. Många passningar gick rätt och jag sprang mycket, men jag är inte helt, helt nöjd, säger Besard Sabovic.

"Ingenjören" mållös

Djurgården växlade upp en växel i andra halvlek och dominerade matchen helt, och ledningen var aldrig hotad. Michael "Ingenjören" Olunga var tillbaka efter ett kortare skadeuppehåll och hade flertalet vassa chanser att avgöra matchen, men missade skärpa i avsluten.

I den 67:e minuten kunde i stället anfallskollegan Amadou Jawo nicka in en hörna från Sabovic, och Djurgården vann till slut rättvist med 2-0. På söndag väntar en helt avgörande match i Svenska Cupen för Djurgården, mot Hammarby, på Tele2-Arena.
Och med Kevin Walker avstängd visade Besard Sabovic att han kan vara redo som ersättare.

– Det är upp till Pelle att ta ut laget, men jag gör alltid mitt för att få starta. Sen att det är mot Bajen, det hade varit riktigt coolt. Jag försöker bara visa vad jag kan, men jag kanske försöker lite extra den här veckan, säger Sabovic.

Hade du varit redo för att starta ett derby?

– Självklart. Jag har sett många derbyn, det hade bara varit riktigt coolt. Jag har sett Bajen spela också och vi är snäppet över dem. Vi känns hetare.