Uppdaterad 2016-09-16 | Publicerad 2015-02-25

Svårt utgångsläge för Arsenal efter 1-3

Berbatov gjorde 2-0-målet för Monaco.

Monaco gjorde fyra mål på sex matcher i gruppspelet i Champions League.

I kväll gjorde de tre när de mycket överraskande vann med 3-1 borta mot Arsenal.

Londonklubben får nu tufft att gå vidare och måste göra minst tre mål i returen för att avancera.

– Det var en horribel kväll, säger Wenger till SKY.

Efter flera år med mardrömsmotståndare som Barcelona och Bayern München i åttondelsfinalen så skulle Arsenal nu äntligen få sin stora chans när lotten föll på Monaco.

Men riktigt så blev det inte, Monaco tog i stället en riktigt tung skalp när de i kväll vann med 3-1 borta på Emirates Stadium i den första åttondelsfinalen.

Arsenalspelarna buades efter slutsignalen ut av sina egna supportrar och chanserna till kvartsfinal är nu ytterst små för Londonklubben.

– Vi missade chanserna vi hade och var inte på den nivå vi ska defensivt. Vi hade tur som kom tillbaka till 1-2, men sedan gav vi bort ett mål till, säger Arsene Wenger.

Berbatov hjälte

Arsenal öppnade piggt under de första tio minuterna men allt eftersom kom bortalaget in i matchen.

I den 38:e minuten fick de också så målet de gärna ville ha när Geoffrey Kondogbia klippte till med ett stenhårt skott som via Per Mertesacker ställde David Ospina i Arsenal-målet.

Arsenal såg chockade ut och åtta minuter in i den andra halvleken skulle mardrömmen fortsätta för Londonlaget.

Dimitar Berbatov som numera spelar i Monaco och har ett förflutet i Tottenham och Manchester United, buades ut varje gång han rörde bollen.

Men istället var det han som fick sista ordet när han kom fri på en kontring och visade att han kan än när han distinkt skickade in 2-0.

– Ingen trodde väl det här, men vi förtjänade att vinna i dag. Vi gjorde mål på våra chanser och spelade bättre än dem. Monaco visade att de fortfarande är ett farligt lag. Arsenal är ett bra lag, men i dag ville vi vinna mer än dem, säger Berbatov till Viasat efter matchen.

Händelserik avslutning

Men chanserna skulle komma för Arsenal men det ville sig inte riktigt.

Olivier Giroud hade en misslyckad kväll och missade öppet mål på en retur efter ett skott från Alexis Sanchez efter 57 minuter.

Med andra ord inte fransmannens dag och han byttes ut tre minuter senare efter missen mot Theo Walcott.

Arsenal hade sedan svårt att skapa chanser mot Monacos starka försvar.

Men i den 90:e minuten tändes ett hopp när Alex Oxlade-Chamberlain placerade in 1-2 vilket skulle bli ett viktigt mål skulle man kunna tro.

Men i stället fick Monaco sista ordet när Yannick Ferreira Carrasco kontrade in 3-1 i matchens absolut sista sekund.

Londonklubben som bara hade förlorat två matcher den här säsongen på hemmaplan måste nu göra minst tre mål i returen om tre veckor på bortaplan.

– Vi har en mindre chans men oavsett hur stor chansen är så går vi för det. Vi förbereder oss för vår nästa match nu, säger Wenger.