Zlatan Ibrahimovic med i dubbla ”veckans lag”

Publicerad:
Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic levererade sitt 500:e och 501:a klubblagsmål under söndagen.

Nu uppmärksammas svenskens insatser.

Två olika statistiksidor har placerat Ibrahimovic i veckans lag.

Zlatan Ibrahimovic hyllades på flera olika håll efter sina två mål mot Crotone under söndagen.

De stora italienska drakarna La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport gav svenskens insats en åtta på en tiogradig skala.

Milans tränare, Stefano Pioli, var också lyrisk efter matchen.

– Om man ser till hur Ibra tränar kan man inte bli överraskad, för han är en mästare. Det är svårt att upprätthålla den formen, för så som han börjat och presterat gör han nästan alltid två mål. Det är sådan han är, sa han till Sky Sport Italia.

Galna statistiken

Även sett till statistiken imponerade svensken. Två olika statistiksidor, som delar ut spelarbetyg utifrån utifrån bland annat hur många nyckelpassningar och dribblingar spelarna lyckas med, har tagit ut Ibra i veckans lag.

Who Scored placerar svensken på topp i en 4–4–2-uppställning. Ibrahimovic insats räcker till betyget 8,9 av tio. Med det är han näst bäst av alla i veckans lag, endast slagen av Bolognas Musa Barrow. Anfallaren levererade lagets båda mål i 2–0-vinsten mot Parma under söndagen.

Även Sofa Score sätter Ibra på topp i sitt veckans lag. Med betyget 8,7 är han tredje bäst, efter nämnda Barrow och Genoas 38-årige anfallare Goran Pandev.

Ibrahimovic har gjort 14 mål på elva framträdanden i årets Serie A. Ligatabellen toppas av svenskens Milan, två poäng före stadsrivalen Inter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.