Till kvarten efter tre mål på åtta minuter

Publicerad 2023-08-08

Marockos VM-saga är slut.

Frankrike sprang ifrån skrällaget och vann åttondelsfinalen med 4–0.

Veteranen Eugénie Le Sommer blev tvåmålsskytt.

Tre mål mellan minut 15 och 23 ordnade segern för Frankrike i VM:s sista åttondelsfinal.

En omarkerad Kadidiatou Diani nickade in sitt fjärde mål i turneringen och sedan kunde Frankrike utöka sin ledning mycket tack vare ett taffligt försvarsspel.

Frankrike vann komfortabelt mot Marocko.

Marocko var bättre på att hålla tätt i den andra halvleken men slutsiffrorna skrevs till 4–0 när Eugénie Le Sommer nickade in sitt andra mål i matchen med 20 minuter kvar.

Målet var också Le Sommers 92:a i franska landslaget, vilket är nytt rekord.