Jude Bellingham stor Clásicohjälte – vände för Real Madrid mot Barcelona

Publicerad 2023-10-28

Real Madrid låg i brygga i El Clásico.

Gissa vem som klev fram då?

Jude Bellingham gjorde båda målen när Real Madrid vände och vann säsongens första liga El Clásico med 2–1.

”Madre Mia...”

Real Madrid-mittbacken Nachos reaktion på bänken sade väl egentligen det mesta om den engelske 20-åringens stenhårda 1–1-avslut från distans i den 68:e minuten.

Men samtidigt var det sannolikt ingen som egentligen var förvånad att det var just Jude Bellingham som klev fram för Real Madrid när de behövde det i El Clásicot mot Barcelona.

”Han vann matchen för Madrid”

Målet var Bellinghams nionde på hans tio första La Liga-matcher.

Han var dock inte klar där. Han skulle också hinna göra sitt tionde.

För på tilläggstid petade engelsmannen in ett inlägg från Luka Modric som fullbordade Real Madrids vändning.

– Jag vill inte prata om motspelare. Men i slutändan var det han som gjorde två mål och vann matchen för Real Madrid, säger Barcelonamålvakten Marc-Andre Ter Stegen efter matchen, enligt SPORT.

Mick Jagger på plats

Vändningen i andra halvlek kom efter en första halvlek som snarare gick i blårött tecken, inför ögonen på rockstjärnan Mick Jagger och Rolling Stones som var på plats på Montjuic.

Och hemmalaget, iklädda matchdräkter med just Rolling Stones-loggan på bröstet, skulle få en drömstart.

Tyska sommarnyförvärvet Ilkay Gündogan gjorde inga misstag i den sjätte minuten när han utnyttjade defensivt Real Madrid-slarv och rullade in 1–0 till Barçafansens, och Mick Jaggers, stora glädje.

Det kunde stått mer när signalen gick för pausvila.

– Jag kanske överdriver lite, men känslan jag hade från bänken är att vi förtjänade att vinna, säger tränare Xavi efter matchen enligt SPORT.

Hyllas av Guti

I huvudstadslägret så handlade samtidigt det mesta snarare om unisona Jude Bellingham-hyllningar.

”Finns det några tvivel om att Jude Bellingham är världens bästa fotbollsspelare just nu?”, skriver Real Madrid-ikonen Guti på sociala medier, samtidigt som huvudstadskrönikörerna följer liknande tonläge.

– Jag sätter Bellinghams start på Alfredo Di Stefano-nivå. Det är osannolikt. Vi förlitar oss på att Bellingham ska göra mål i varje match, säger AS-krönikören Alfredo Relaño.