Stjärnan: ”Måste sluta gömma mig”

Av: Linn Nordström

Publicerad:
Darijan Bojanić.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Darijan Bojanić.

Darijan Bojanić och Stefan Billborn är överens.

Hammarbys mittfältsstjärna måste sluta gömma sig på planen.

– Jag har sagt åt honom att han är obrukbar för oss om han inte vill ha bollen, säger tränare Stefan Billborn.

Hammarby och Darijan Bojanić fick en flygande start på den allsvenska säsongen. Vinst över Östersund med 3-0, två mål assisterade av Hammarbys viktiga mittfältare. Men efter det har det gått tyngre för både laget och Bojanić. Hammarby ligger på en elfteplats i tabellen, noterade för sju poäng på sex matcher. 

– Efter Östersund har det gått trögt. Jag har känt mig isolerad och stängd. Det känns inte som att jag har haft så mycket tid och yta på planen som förra säsongen, säger Bojanić efter Hammarbys sista träning på Tele 2 inför matchen mot Sirius.

Har motståndarna fått bättre koll på dig?

– Ja det känns lite så men det är också en träningssak. Jag måste jobba med att röra mig bättre, skapa mer tid för mig själv och inte gå runt och gömma mig.

Känns det som att du har gömt dig denna säsongen?

– Ja efter Östersund så har jag gömt mig. Det lossnade lite mot Häcken med rörelse och hitta bra plats för mig själv och mina passningar så det känns bättre i alla fall, säger Bojanić.

”Skönt att vi är överens”

Tränaren Stefan Billborn fyller i:

– Att han gömmer sig håller jag med om. Jag har sagt till honom att han är obrukbar för oss om han inte vill ha bollen. Ibland är inte fotboll så märkvärdigt, vill man ha bollen så är man ofta förberedd och det blir bra. Vill man inte ha bollen och får den ändå så blir första touchen ofta dålig och man hamnar i tidsnöd. Det är skönt att vi är överens om det i alla fall.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hammarby har inför dagens match mot Sirius på Tele 2 haft fem matchfria dagar, normalt med vila i vanliga fall men nästan ett sommaruppehåll denna komprimerade säsong.

– Det har varit skönt med matchvila men vi har ändå varit här varje morgon, säger Bojanic.

– Det är ovant för alla att spela så mycket matcher. Det är jobbigt mentalt hela den här säsongen men man får ställa in sig på det. Men det kanske är bra ändå att spel flera matcher i veckan, utomlands är det ju så tight schema.

Du förbereder dig för utlandsflytt?

– Nej inte jag men om någon annan skulle gå är det ju bra.

Hur bra är du på att bryta en trend nu när du fått en svajig inledning på säsongen?

– Det har gått svajigt i fyra-fem år innan. Jag hade en bra säsong i Helsingborg och i Hammarby förra året. Jag vill göra en bra säsong nu också, det gäller bara att slappna av och inte tänka för mycket. Vi ska gå ut mot Sirius och spela vårt spel, det kommer släppa, det måste de göra, säger Bojanić.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.