Behöver Pep Guardiola en bläcka?

Publicerad:

FOTBOLL

Har Neymars filmande äntligen lett till lite äkta samhällsnytta och vilket målfirande ska heteromän i så fall kopiera om de vill vara säkra på att gå ensamma hem från krogen?

I veckans ovanligt pubertala Football Radical diskuterar duon polsk överfallsstämning, trerättersmenyn på Guldbollen-middagen och Pep Guardiolas mjuka manlighetsskola.

Simon har varit på allsvensk guldstrid, som blev uppskjuten igen, och kanske är han på väg att bli för AIK vad Mick Jagger är för Brasilien. Han funderar vidare på varför legendariska svenska fotbollsspelare som går i pension aldrig kan få ett rättmätigt erkännande av motståndarklacken. Är vi så ogina eller saknas bara traditionen?

Blir nostalgisk

Johanna blir nostalgisk och lite deppig av att det är hennes årsbarn som tackar för sig på fotbollsscenen just nu, och synar av bara farten en Simon Bank-anekdot som hon inte riktigt köper rakt av:
– Jag är ganska säker på att jag mött Fredrik Ljungberg på Örjans Vall och de vann med hjälp av en domarskandal, påstår Simon.

Vi får också följa med in på Guldbollen-middagen, där Simon nästan berättar vem årets pristagare är. Röstar fotbollsförbundets trio annorlunda än Sportbladets tre representanter nu när Zlatan Ibrahimovics självklara monopol på priset är över?
Johanna gör en snabbgenomgång av senaste Football Leaks och är negativt förvånad över att PSG ska ha fuskat med sponsorpengar och att Michel Platini ska ha täckt upp för dem.

Neymar gjort samhällsnytta

Simon bjuder på en sockersöt sydsudanesisk historia som snuddar vid Ola Toivonen och så frågar sig duon om Neymar för första gången gjort lite samhällsnytta med sitt filmande och om det finns fler fotbollsgester eller målfiranden som skulle kunna tjäna som goda exempel.

Johanna har lyssnat på en poddintervju med Pep Guardiola och konstaterar att hans aura av renässansmänniska i själva verket är en ganska genomsnittlig duktig pojke i behov av en bläcka. Alldeles oavsett är han väldigt nära sina spelare och vet inte hur mycket han borde krama dem egentligen. Det får Johanna att fråga:
– Är Pep Guardiola beviset på att demontränarens tid helt är över?

Dessutom: Jorge Valdano, Lars Ohly, Santiago Solari och Jerzey Dudek.

Lyssna på podden Football Radical med Bank & Frändén ovan!

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.