AIK tappade segern efter avbrottet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-25

”En av våra bästa matcher för säsongen”

Ivan Obolo (th) gav AIK ledningen.

AIK gjorde stundtals en riktigt bra match mot Hammarby, men trots det och trots ett ledningsmål som kom som en skänk från ovan, blev det bara 2–2 mot Hammarby. Men inte på grund av avbrottet.

– Nej, säger AIK;s tränare Rikard Norling till Canal Plus.

AIK Fotboll

Rikard Norlings matchplan blev tydlig direkt efter avspark. AIK pressade Hammarby oerhört högt och tog ett tydligt grepp om matchen. När 1–0 kom var det både vackert och välförtjänt. En långboll nådde Ivan Obolo som tog den med sig förbi ett sömnigt Hammarby-försvar med bröstet innan han på volley sköt ledningsmålet. 1–0 var ställningen i paus.

– Tränaren hade sagt åt oss att pressa högt, konstaterar Kenny Pavey i Canal Plus.

Hammarby är bra

AIK fick sedan sämsta tänkbara start på andra halvlek när ett misstag gjorde det lätt för Fredrik Söderström att kvittera. Hammarby tog då över mycket av spelet.

– Vi gjorde en bättre första halvlek. Hammarby är ett bra lag. De är bra. Det går inte att stoppa dem under en hel match, säger Rikard Norling till Canal Plus.

AIK-tränaren fick ändå se sitt AIK ta ledningen igen med bara sex minuter kvar när inhopparen Saihou Jagne gick omkull i straffområdet. Domaren Martin Hansson dömde straff, mycket tveksamt.

– Jag har inte sett den. Men Hammarby-spelarna var lite fundersamma vad jag hörde i korridoren, säger Norling.

Skyller inte på avbrottet

Markus Jonsson var som vanligt säkerheten själv och han dunkade in 2–1 i krysset. Då bröts matchen. När den sedan återupptogs dröjde det bara någon minut innan det var kvitterat. AIK-tränaren Rikard Norling vill dock inte skylla poängtappet på avbrottet.

– Nej, svarar han kort på frågan.

Norling ändå nöjd

Ingen seger för AIK alltså som fortfarande är fyra poäng bakom Hammarby, men Rikard Norling hade ändå en hel del att ta med sig från matchen.

– Att vi gör en av våra bästa matcher för säsongen under ett läge som är väldigt pressande. Vi har inte vunnit på ett tag. Det tar vi med oss, säger han.