Elfsborg vann på Råsunda med 2-0 och hakar på Kalmar i toppen.

Släkten är värst brukar det ju heta.

Stefan Ishizaki styrkte den tesen när hans Elfsborg chockade AIK på Råsunda.

Den förre AIK:aren öppnade målskyttet med sitt 1-0-mål efter 25 minuter.

Två mål på åtta minuter

Ishizaki drog till direkt på en passning strax utanför straffområdet och fick en kanonträff med vristen. 1-0 Elfsborg – framför ögonen på förbundskapten Lars Lagerbäck.

– En ren och fin träff, konstaterade den landslagsaktuelle mittfältaren.

Sju minuter senare kom 2-0 när Fredrik Berglund högg på en retur från målvakten Niklas Bergh. Målet var hans sjätte den här säsongen och tog musten ur AIK som aldrig orkade jobba sig i kapp trots spel med en man mer i nästan en hel halvlek.

Tidigt i andra blev nämligen Elfsborgs hetsporre Lasse Nilsson utvisad sedan han viftat till Ortiz i ansiktet.

Trots en man mer hade AIK märkbart svårt att skapa några riktigt bra lägen och i och med förlusten så är man i stort sett borta från guldstriden.

”Inte tillräckligt bra bakåt”

Kalmar (som slog Ljungskile med 4-2) och Elfsborg rycker i den allsvenska serien. Norlings gäng har nu 13 poäng upp till Kalmar och inte mindre än fem lag framför sig i tabellen.

– Vi släpper in för enkla mål och försvarar oss för dåligt, just nu är vi inte tillräckligt bra bakåt, säger Nisse Johansson till ppv.

– Det är många matcher kvar men självklart känns det jättetungt just nu.

Elfsborg har kommit att bli en skräckmotståndare för AIK som inte slagit boråsarna i allsvenskan på fem år.

Ingen guldstrid i Solna men räkna med en i Borås.

– Jag tror det blir fyra lag nu som gör upp om det, vilka det blir vet jag inte. Men det är kul att vi kan vara med, säger Teddy Lucic.