Johan Elmanders comeback i Bolton slutade med förlust.

Men efter matchen hyllades han av managern Gary Megson.

– Vi har saknat Johan, det är bra för oss att han är tillbaka i spel. Han gjorde en excellent timme i dag, sa Megson.

Johan Elmander i kamp med United-backen Nemanja Vidic.

Elmanders comeback kunde slutat roligare.

Cristiano Ronaldo, 23, sänkte Bolton efter att ha gjort mål på en tveksamt dömd straff på Old Trafford.

Det var Ronaldo själv som föll i Boltons straffområde en kvart in i andra halvlek. Vänsterbacken Jlloyd Samuel gjorde vad som på tv-repriserna såg ut att vara en korrekt brytning men domaren Rob Styles tvekade inte. Straffen förvaltade Ronaldo på bästa sätt och sköt 1–0.

– I mina ögon är det absolut inte straff. Den fick United gratis, och det är tråkigt för dom hade klarat att vinna på egen hand, säger experten Jens Fjellström i Canal Plus.

Utbytt efter 67 min

Bolton hämtade sig aldrig och en kvart senare sköt Wayne Rooney 2–0-målet efter en klackpassning från Ronaldo.

Johan Elmander sprang och slet hårt men fick inte mycket uträttat. I den 67:e minuten blev han utbytt och ersattes av Vaz Te.

För Elmander var det första matchen efter en dryg månads frånvaro på grund av en lårskada.