Manchester City vände och vann

Uppdaterad 2017-11-27 | Publicerad 2017-11-26

Självmål gav underläge i paus.

Men efter en galen press i andra halvlek lyckades Manchester City ta alla tre poängen borta mot Huddersfield.

– Vintern har kommit och det är alltid tufft, säger Pep Guardiola.

Lite siffror från slutet av andra halvlek mellan Huddersfield och Manchester City:

3–12 i avslut.

15-85 procent i bollinnehav.

16–285 i passningar till rätt adress.

Det är ingen överdrift att säga att Citys segermål hängde i luften en längre tid.

Men det dröjde hela vägen till 84:e minuten innan Raheem Sterling påpassligt höll sig framme och styrde in bollen efter ett Gabriel Jesus-avslut från nära håll.

Fixade även straff

Sterling var också mannen som låg bakom 1–1 tidigt in i andra halvlek när han drogs ner i straffområdet och Sergio Agüero kunde kvittera Nicolas Otamendis självmål från slutsekunderna i första halvlek.

Segern gör att Pep Guardiolas mannar behåller sitt åttapoängsförsprång ner till Manchester United efter 13 omgångar. De 37 poäng laget har är den bästa noteringen något lag någonsin har haft efter 13 omgångar i Premier League.

Manchester

City-managern var så klart nöjd:

– Det är inte lätt att gå framåt när de har tio man i eget straffområde och när forwarden markerar Fernandinho man-man. Men det är därför jag är så nöjd, vi spelade en riktig Premier League-match. Vintern har kommit och det är alltid tufft, men vi gjorde det vi skulle och behöll vår svit, säger Guardiola.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se