Falkenberg vann mot Brage - toppar superettan

Publicerad 2018-09-28

Falkenberg är på väg mot allsvenskan.

Efter 3–2 hemma mot Brage toppar FFF tabellen i superettan.

Falkenberg och Helsingborg har skapat sig ett försprång i superettan. Båda lagen är på väg mot spel i allsvenskan 2019.

FFF tog tre viktiga poäng hemma mot Brage på fredagskvällen. Men det var ingen enkel seger.

Mardrömsstart för Falkenberg

Robbin Sellin gav Brage ledningen i den 17:e minuten. FFF hade problem i första halvlek, men vaknade till i andra.

Chisom Egbuchunam kvitterade i den 53:e minuten. Tobias Karlsson gav sedan Falkenberg ledningen med 2–1 en dryg kvart senare.

Christian Kouakou kvitterade till 2–2 några minuter efteråt.

Per Karlsson blev den stora hjälten för hemmalaget. I den 82:e minuten tryckte han in segermålet 3–2.

Tre poäng till FFF betyder att laget tar över serieledningen i superettan. Helsingborg har dock spelat en match färre och kan ta sig förbi om man besegrar Gais.