Elfsborg fortsätter spöka för AIK

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-21

Elfsborg enda obesegrade laget i allsvenskan efter 0–0 på Råsunda

AIK har inte besegrat Elfsborg sedan 2003. I kväll var man närmare än någonsin. Men det blev 0–0 på Råsunda efter att Iván Óbolo och Saihou Jagne bränt superchanser i andra halvlek.

– Vi bör vinna matchen, det här var en av de bästa insatserna i år, säger AIK-tränaren Mikael Stahre i ppv.

AIK Fotboll

AIK har inte vunnit mot Elfsborg sedan september 2003, då gamla AIK-profiler som Derek Boateng, Karl Corneliusson, Fredrik Björck och Mats Rubarth nätade för AIK. Men i torsdagskvällens match var AIK det bättre laget; första 20 minuterna hotade man Elfsborg i var och varannat anfall.

Covic stod för superräddning

Det jämnade dock ut sig och i paus var lagen jämnstarka. I andra halvlek hade såväl Iván Óbolo som Saihou "CH" Jagen varsitt superläge att avgöra matchen. Men Elfsborgs målvakt Ante Covic räddade Óbolos skott och Jagnes skott strök stolpen.

– AIK har kanske mer boll än oss, men skapar bara två riktigt bra chanser. Vi är nöjda med poängen, det känns bra att åka från Råsunda, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.