Vilka som är bäst i stan?

Efter Saihou Jagnes kyliga uppvisning på ett regnigt Råsunda råder det ingen tvekan:

AIK har nu spelat tre derbyn i vår och vunnit alla.

AIK Fotboll

Ett stadigt strilande regn gjorde årets sjätte stockholmsderby svårspelat. Tendensen i första halvlek var ändå tydlig: Hammarby ville mycket, men AIK kunde mer. Markus Jonsson drog en frispark i ribban, men annars skapade inget av lagen särskilt mycket.

Till sist var det en enskild prestation som låg bakom ledningsmålet. När 45 minuter hade passerat och domaren Jonas Eriksson precis skulle blåsa av första halvlek bröt Gabriel Özkan på mitten och passade mot Saihou Jagne.

”Upp och få in den”

Men innan bollen nådde fram satsade Hammarbybacken Igor Amras hysteriskt, missade bollen och bjöd Jagne på ett öppet läge. Där var anfallaren kylig och vände bort en försvarare, halkade till, reste sig och placerade in 1-0.

– Jag tänkte bara: upp snabbt och få in den, säger Jagne till Canal Plus.

Bortdömt för offside

I andra halvlek fick Hammarby nätkänning. Anfallaren Maic Sema styrde bollen i mål på nickpassning från Nathan Paulse, spelarna jublade – men Eriksson dömde bort det för offside.

Men sedan hände ingenting, Hammarby mäktade inte med några egentligen målchanser i slutminuterna. Därmed blev Saihou Jagnes tredje mål för säsongens avgörande för matchen – och det fullbordade AIK:s lysande derbyvår. För efter 3-2 mot Brommapojkarna och 1-0 mot Djurgården har laget vunnit mot alla stockholmskonkurrenter.