Reals snitt på hemmaplan: 3,8 mål per match

Publicerad 2016-02-13

Real Madrid fick återigen fira på hemmaplan när Atletic Bilbao besegrades med 4–2 – och laget fortsätter därmed att stänka in mål på Santiago Bernabeu.

Den här säsongen har "Los Blancos" ett snitt på 3,8 mål per match på hemmaplan.

Real Madrid fortsätter att ösa i mål på Santiago Bernabeu. På tretton matcher har laget nu skrapat ihop 49 mål – flest i La Liga.

Klubben har visserligen en svidande förlust, mot Barcelona som är obesegrat på sin hemmaplan. Men Barça har gjort nio färre mål än Real, med en match mindre spelat.

Ronaldo målskytt efter tre minuter

Cristiano Ronaldo behövde inte ens tre minuter innan han hade gett hemmalaget ledningen.

Men glädjen var kortvarig.

Raphael Varane stod för en jättebjudning när han, i ett minst sagt osmart läge, försökte passa hem till målvakten Keylor Navas med Bilbaos Javier Eraso i hasorna.

Eraso snappade upp bollen och det var kvitterat efter tio minuter.

Varane utvisad

James Rodriguez skulle dock ordna upp det hela. Han vände in i planen och drog till – ett välplacerat skott som gjorde att Real kunde andas ut. Toni Kroos hann med ytterligare ett innan paus. Serverad av Ronaldo i straffområdet kunde han enkelt skjuta in 3–1.

Varane, som inte verkade hämta sig från tabben i början av matchen, gick in tufft med armbågen – två gånger om – och fick rött kort i den 83:e minuten.

Men det hjälpte föga för gästerna.

Ronaldo punkterade matchen med 4–1 i den 87:e minuten, även om Bilbao fick in en reducering i den sista ordinarie matchminuten.

Zinedine Zidane var nöjd med matchen, som var generalrepetitionen inför Champions League-åttondelen mot Roma på onsdag.

– Vi kommer alltid att göra några misstag och jag är inte orolig. Vi är förberedda inför matchen mot Roma. Vi är i bra fysisk form, bra i spelet och jag är väldigt nöjd med vad  vi gjorde i dag mot ett bra motstånd. Vi är förberedda för onsdag, säger tränaren enligt AS.