Uppdaterad 2018-04-01 | Publicerad 2018-03-31

Om ungefär två månader ska Sverige försöka stoppa Leroy Sané.

I mötet med Everton stod den formstarka tysken för ett läckert volleymål.

Manchester City vann till slut med 3–1 och har därmed snart säkrat titeln.

Sverige lottades i samma grupp som Tyskland i sommarens VM-slutspel. Där gäller det för Janne Andersson och hans mannar att försöka stoppa det stjärnspäckade landslaget, och inte minst formstarka Leroy Sané som efter lördagens möte med Everton står på nio gjorda mål och elva assist.

Det tog knappt fyra minuter innan Manchester City öppnade målskyttet mot Sam Allardyces gäng. David Silva levererade bollen till Sané som på volley sköt in 1–0 bakom Jordan Pickford.

– Vi vet att vi måste vinna varje match, i den här gjorde vi jobbet i den första halvleken, säger Pep Guardiola efter 3–1-segern.

Häpnadsväckande statistisk

Yannick Bolasie hade möjlighet att kvittera på nick några minuter senare men lyckades inte hålla nere bollen – i stället vände spelet vilket slutade med att Gabriel Jesus nickade in 2–0.

När Raheem Sterling utökade till 3–0 strax innan paus verkade segern klar. I den 63:e minuten sköt Bolasie in reduceringen och satte lite nerv i matchen, men närmare än så kom aldrig Everton.

Stora delar av matchen hade City uppemot 83 procents bollinnehav, och det märktes inte minst på statistiken. Under den första halvleken fullbordade Fernandinho (62) och Kevin De Bruyne (63) fler passningar än hela Evertons startelva.

Kan avgöra i derbyt

Manchester City leder fortfarande ligan på 16 poäng och lär med sju omgångar kvar snart kunna fira ligatiteln. Nästa omgång ställs man i ett avgörande derby mot tvåan Manchester United.

– Vi kontrollerade matchen och det var en stor vinst. Det var första gången som jag besegrade Everton som manager, säger Pep Guardiola.

– Vi var kliniska, särskilt i den första halvleken. Nu är vi en match från att bli mästare.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se